ŚLEDZIK W ROLADCE


Składniki

  • 12 płatów śledziowych (matiasa) w zalewie wg uznania
  • 50 dag bryndzy
  • 2 pomidory
  • 2 marynowane papryki
  • 4 łyżki oliwy
  • pęczek bazylii
  • natka pietruszki
  • gorczyca
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Płaty śledziowe matiasa osączyć z zalewy.
  • Bazylię opłukać, osuszyć i drobno posiekać.
  • Oliwę wymieszać z 1 łyżeczką posiekanej bazylii i gorczycą, lekko posolić.
  • Bryndzę rozdrobnić widelcem, połączyć z pozostałą posiekaną bazylią, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Rozłożyć płaty śledziowe, na środku każdego nałożyć porcję bryndzy z bazylią, zwinąć w roladki.
  • Pomidory i paprykę pokroić w cząstki.
  • Roladki ułożyć na półmisku, posmarować oliwą wymieszaną z bazylią i gorczycą, obłożyć cząstkami pomidora i papryki, przybrać natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Śledzik po wiejsku ; Śledzik w sałatce z buraczkami ; Śledzik w sałatce z jabłkiem ; Śledzik w sałatce z jajkiem ; Śledzik w sałatce z kaparami ; Śledzik w sałatce z ziołami ; Śledzik w sosie serowym ; Śledzik w śmietanie

Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]