POMIDORY W ŚMIETANIE

Pomidory
Składniki

  • 4 średniej wielkości pomidory
  • 1 cebula
  • 1 pęczek czerwonych rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, świeżo grubo zmielony pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na półplasterki, cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w cienkie półplasterki (piórka), rzodkiewkę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki, szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Pomidory połączyć z cebulą, rzodkiewką i szczypiorkiem (część szczypiorku pozostawić do dekoracji), dodać ocet, śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.

Pomidory

Pomidory

Info Kulinarka

Wyśmienite do kotleta warzywnego z selera z serem pleśniowym, pyszne z samym chlebem

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Pomidory z cebulą w sosie winegret

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]