KARKÓWKA Z GRILLA W MARYNACIE MIODOWEJ

Karkówka
Składniki

  • 60 dag karkówki bez kości
  • sól, pieprz

Składniki marynaty

Marynata

  • 6 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki łagodnego keczupu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na kotlety grubości 1 cm, każdy rozbić pięścią (do rozbicia mięsa nie należy używać tłuczka bowiem mięso będzie za suche), rozbite kotlety z każdej strony oprószyć solą i pieprzem.
  • Marynata; oliwę dokładnie wymieszać z miodem i keczupem, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Marynatą posmarować kotlety, w zakrytym naczyniu odstawić na noc do lodówki.
  • Kotlety grillować na ruszcie po około 10 minut z każdej strony.

Karkówka

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynaty do mięs

Kulinarek poleca; Karkówkę z grilla w marynacie pikantnej ; Karkówkę z grilla w marynacie piwnej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]