POMIDORY Z CEBULĄ W SOSIE WINEGRET


Składniki

  • 60 dag pomidorów
  • 2 cebule
  • sól, pieprz

Składniki na sos

  • 5 łyżek octu winnego
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka.
  • Sos; ocet utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu, powoli dolewając oliwę, ubić trzepaczką na jednolity sos.
  • Pomidory połączyć z cebulą, oprószyć solą i pieprzem, przemieszać, całość skropić przygotowanym sosem, ponownie przemieszać, surówkę podawać od razu po przygotowaniu.


Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Pomidory w śmietanie

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]