Składniki
- 60 dag pomidorów
- 2 cebule
- sól, pieprz
Składniki na sos
- 5 łyżek octu winnego
- 5 łyżek oliwy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka.
- Sos; ocet utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu, powoli dolewając oliwę, ubić trzepaczką na jednolity sos.
- Pomidory połączyć z cebulą, oprószyć solą i pieprzem, przemieszać, całość skropić przygotowanym sosem, ponownie przemieszać, surówkę podawać od razu po przygotowaniu.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Pomidory w śmietanie