ŚLEDZIK W ŚMIETANIE


Składniki

  • 1 opakowanie płatów śledziowych (matiasa) w zalewie wg uznania
  • 2 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 jajka
  • 4 marynowane papryki
  • 3 konserwowe ogórki
  • natka pietruszki
  • śmietana
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki umyć, zagotować osoloną wodę, wrzątkiem wody zalać umyte ziemniaki w skórkach i ponownie doprowadzić do wrzenia wody, następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 25 minut, po ugotowaniu ziemniaki odcedzić, przestudzić, obrać ze skórek, pokroić w dużą kostkę Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw.
  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, pokroić na cząstki.
  • Płaty śledziowe wyjąć z opakowania, kilka zawinąć w rulon i odłożyć, pozostałe pokroić na części.
  • Paprykę i ogórki osączyć z zalewy, pokroić na części.
  • Połączyć pokrojone płaty śledziowe, ziemniaki, jajka, ogórki i paprykę, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać.
  • Zwinięte w rulon śledzie ułożyć na półmisku lub w salaterce, dodać przygotowaną sałatkę, wszystko przybrać śmietaną i natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziemniaków ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Śledzik po wiejsku ; Śledzik w roladce ; Śledzik w sałatce z buraczkami ; Śledzik w sałatce z jabłkiem ; Śledzik w sałatce z jajkiem ; Śledzik w sałatce z kaparami ; Śledzik w sałatce z ziołami ; Śledzik w sosie serowym

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]