ŚLEDZIK W SAŁATCE Z KAPARAMI


Składniki

  • 6 płatów śledziowych matiasa w oleju
  • 4 konserwowe ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki kaparów
  • oliwa
  • grubo mielony pieprz
  • gałązka natki pietruszki do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Płaty śledziowe matiasa osączyć z oleju, pokroić na kawałki, ogórki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w krążki.
  • Pokrojone śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć krążkami cebuli, posypać ogórkami i kaparami, całość skropić oliwą, oprószyć pieprzem, przybrać gałązką natki pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Śledzik po wiejsku ; Śledzik w roladce ; Śledzik w sałatce z buraczkami ; Śledzik w sałatce z jabłkiem ; Śledzik w sałatce z jajkiem ; Śledzik w sałatce z ziołami ; Śledzik w sosie serowym ; Śledzik w śmietanie

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Przetwory

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]