Składniki
- 6 płatów śledziowych matiasa w oleju
- 4 konserwowe ogórki
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki kaparów
- oliwa
- grubo mielony pieprz
- gałązka natki pietruszki do dekoracji
Etapy przygotowania
- Płaty śledziowe matiasa osączyć z oleju, pokroić na kawałki, ogórki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, cebulę obrać, pokroić w krążki.
- Pokrojone śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć krążkami cebuli, posypać ogórkami i kaparami, całość skropić oliwą, oprószyć pieprzem, przybrać gałązką natki pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Śledzik po wiejsku ; Śledzik w roladce ; Śledzik w sałatce z buraczkami ; Śledzik w sałatce z jabłkiem ; Śledzik w sałatce z jajkiem ; Śledzik w sałatce z ziołami ; Śledzik w sosie serowym ; Śledzik w śmietanie
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Przetwory