Składniki
- 5 jajek
- 4 małe ogórki konserwowe
- 2 kawałki papryki marynowanej
- 1/2 małej białej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać, ogórki i paprykę osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać.
- Posiekane jajka połączyć z ogórkami, papryką i cebulą, dodać posiekany szczypiorek (część szczypiorku pozostawić do dekoracji), majonez i musztardę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z serem
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem
Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem