PASTA JAJECZNA Z WARZYWAMI


Składniki

  • 5 jajek
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 2 kawałki papryki marynowanej
  • 1/2 małej białej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać, ogórki i paprykę osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać, posiekać.
  • Posiekane jajka połączyć z ogórkami, papryką i cebulą, dodać posiekany szczypiorek (część szczypiorku pozostawić do dekoracji), majonez i musztardę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.


Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z serem

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem

Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]