PASTA JAJECZNA Z SEREM


Składniki

  • 4 jajka
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag szynki
  • 1 świeży ogórek
  • 2 dymki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ogórek umyć, obrać, drobno posiekać, dymki umyć, osuszyć, drobno posiekać, pietruszkę i szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, wraz z żółtym serem zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać drobno posiekaną szynkę, posiekany ogórek, posiekane dymki oraz posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.

 

Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie i kolację do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące musztardy

Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z kurczakiem ; Pastę jajeczną z pomidorem ; Pastę jajeczną z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]