Składniki
- 4 jajka
- 10 dag żółtego sera
- 10 dag szynki
- 1 świeży ogórek
- 2 dymki
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Ogórek umyć, obrać, drobno posiekać, dymki umyć, osuszyć, drobno posiekać, pietruszkę i szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, wraz z żółtym serem zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać drobno posiekaną szynkę, posiekany ogórek, posiekane dymki oraz posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie i kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące musztardy
Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z kurczakiem ; Pastę jajeczną z pomidorem ; Pastę jajeczną z warzywami