PASTA JAJECZNA Z POMIDOREM


Składniki

  • 4 jajka
  • 1 duży pomidor
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać, pomidora sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, miąższ drobno posiekać, szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Posiekane jajka połączyć z posiekanym pomidorem, dodać śmietanę, majonez i keczup, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem, odstawić na około 10 minut.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.


Info Kulinarka

Wyśmienita na śniadanie i kolację do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z kurczakiem ; Pastę jajeczną z serem ; Pastę jajeczną z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]