Składniki
- 4 jajka
- 1 duży pomidor
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- słodka mielona papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, posiekać, pomidora sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, miąższ drobno posiekać, szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Posiekane jajka połączyć z posiekanym pomidorem, dodać śmietanę, majonez i keczup, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem, odstawić na około 10 minut.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na śniadanie i kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z kurczakiem ; Pastę jajeczną z serem ; Pastę jajeczną z warzywami