PASTA JAJECZNA Z KURCZAKIEM


Składniki

  • 3 jajka
  • 20 dag pieczonego kurczaka
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na części, mięso pokroić na małe kawałki, dymki ze szczypiorem umyć, oczyścić, osuszyć, drobno posiekać.
  • Pokrojone jajka połączyć z mięsem, dodać majonez, całość szybko zmiksować, do masy dodać posiekane dymki z posiekanym szczypiorem (część szczypioru pozostawić do dekoracji), przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorem.


Info Kulinarka

Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z pomidorem ; Pastę jajeczną z serem ; Pastę jajeczną z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]