Składniki
- 3 jajka
- 20 dag pieczonego kurczaka
- 2 dymki ze szczypiorem
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na części, mięso pokroić na małe kawałki, dymki ze szczypiorem umyć, oczyścić, osuszyć, drobno posiekać.
- Pokrojone jajka połączyć z mięsem, dodać majonez, całość szybko zmiksować, do masy dodać posiekane dymki z posiekanym szczypiorem (część szczypioru pozostawić do dekoracji), przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Pastę jajeczną z pomidorem ; Pastę jajeczną z serem ; Pastę jajeczną z warzywami