GRZANKI Z SEREM


Składniki

  • 10 kromek bułki wrocławskiej
  • 6 ząbków czosnku
  • 8 łyżek startego sera parmezan
  • 6 łyżek oliwy
  • mielona ostra papryka

Etapy przygotowania

  • Kromki bułki wrocławskiej ułożyć na blasze piec 5 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C, po tym czasie kromki wyjąć z piekarnika, wierzch każdej kromki skropić oliwą, posmarować obranym i zmiażdżonym czosnkiem, posypać startym serem parmezan, ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni C, piec jeszcze 2 minuty, wyjąć, posypać mieloną papryką, podawać na gorąco.


Info Kulinarka

Wyśmienite na przystawkę do zupy cebulowej i czosnkowej, znakomite do sałatki wiosennej z kurczakiem w sosie kremowym, doskonałe do sałatki wiosennej z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Cebulową z grzankami ; Cebulową z pomidorami ; Czosnkową z ziemniakami ; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]