JAJA FASZEROWANE WARZYWAMI

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 1 kiszony ogórek
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 jabłka
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 5 łyżek sosu majonezowego lub majonezu
  • sól, pieprz
  • majonez i słodka papryka w proszku do dekoracji
  • kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
  • Marchewkę i pietruszkę umyć, ugotować, ostudzić, jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, groszek osączyć z zalewy.
  • Farsz; ugotowane warzywa, jabłko, ogórek i żółtka pokroić w drobną kostkę, dodać groszek, wymieszać z sosem majonezowym lub majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek udekorować sosem majonezowym lub majonezem, oprószyć słodką papryką, posypać posiekaną natką pietruszki.

Jaja

Jaja

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane wędlinami

Kulinarek poleca; Sos majonezowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]