JAJA FASZEROWANE WĘDLINAMI

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 5 dag szynki
  • 5 dag boczku
  • 2 konserwowe ogórki
  • 9 marynowanych śliwek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, świeżo mielony kolorowy pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
  • Szynkę z boczkiem pokroić, drobno posiekać, ogórki i śliwki osączyć z zalewy, 3 śliwki pokroić w ósemki, odłożyć, pozostałe śliwki z ogórkami pokroić, drobno posiekać, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Farsz; posiekane wędliny, ogórki, śliwki i część natki pietruszki (część pozostawić do dekoracji) wymieszać z utartymi żółtkami, dodać majonez i musztardę, ponownie wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek udekorować pokrojonymi w ósemki śliwkami, oprószyć świeżo mielonym pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Jaja

Jaja

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze jajek

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]