Składniki
- 6 jajek
- 20 dag pasztetu drobiowego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 pęczek szczypiorku
- słodka papryka w proszku
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
- Farsz; pasztet utrzeć na gładką masę z żółtkami, wymieszać z majonezem i musztardą.
- Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać.
- Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, oprószyć słodką papryką, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze jajek
Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami