JAJA FASZEROWANE PASZTECIKIEM

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 20 dag pasztetu drobiowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • słodka papryka w proszku

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
  • Farsz; pasztet utrzeć na gładką masę z żółtkami, wymieszać z majonezem i musztardą.
  • Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, oprószyć słodką papryką, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Jaja

Jaja

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące musztardy ; Właściwości lecznicze jajek

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]