Składniki
- 6 jajek
- 10 dag sera feta
- 1 mała czerwona cebula
- 1/2 małej czerwonej papryki
- 3 łyżki posikanej natki pietruszki
- pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
- Cebulę obrać, drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
- Farsz; ser feta rozetrzeć widelcem z żółtkami ugotowanych jaj, dodać posiekaną cebulę, posiekaną paprykę oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek oprószyć pozostałą natką pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące papryki ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami