JAJA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 10 dag pieczarek
  • 5 dag sera żółtego
  • 5 łyżek majonezu (lub sosu majonezowego)
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • majonez i słodka papryka w proszku do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić, Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
  • Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, drobno posiekać, usmażyć, ostudzić.
  • Farsz; ostudzone pieczarki, drobno posiekany ser żółty dodać do żółtek, wszystko razem rozgnieść widelcem i wymieszać na jednolitą masę, dodać majonez (majonez można zastąpić sosem majonezowym), posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek udekorować sosem majonezowym lub majonezem, oprószyć słodką papryką, posypać posiekaną natką pietruszki.

Jaja

Jaja

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące sera ; Właściwości lecznicze jajek

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami

Kulinarek poleca; Sos majonezowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]