JAJA FASZEROWANE TWAROŻKIEM I ŻURAWINĄ

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 10 dag kremowego twarożku
  • 3 łyżki żurawiny do mięs
  • 2 – 3 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć (w jajkach można też wyciąć szerokie kliny i przez wycięcia wyjąć z nich żółtka tak aby nie uszkodzić białek, następnie białka wypełnić farszem).
  • Farsz; żółtka ugotowanych jaj rozetrzeć widelcem lub zmiksować z serem, żurawiną i chrzanem, przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem, przemieszać.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek oprószyć natką pietruszki.

Jaja (OneDrive)

 Jaja (OneDrive)

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Właściwości lecznicze jajek

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane serem feta ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]