KARKÓWKA PIECZONA W KECZUPIE


Składniki

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 50 dag pieczarek
  • 4 duże cebule
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 duża papryka zielona
  • 1 duża papryka żółta
  • 1 słoiczek pikantnego keczupu
  • 6 łyżek maggi
  • 2 łyżki oleju
  • sól zmiękczająca mięso
  • grubo mielony pieprz czarny
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na plastry grubości 1,5 – 2 cm, pokrojone plastry natrzeć solą i lekko oprószyć grubo mielonym pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
  • Pieczarki opłukać, osuszyć, oczyścić, pokroić w plasterki, cebulę obrać, pokroić w piórka, papryki umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paski, pietruszkę opłukać, osuszyć, odstawić.
  • Naczynie żaroodporne wsmarować olejem, na dnie ułożyć pokrojoną cebulę, na cebuli ułożyć wyjęte z lodówki plastry karkówki, na mięsie ułożyć paski pokrojonej papryki, na papryce ułożyć plasterki pokrojonych pieczarek, całość skropić maggi, wierzch równomiernie posmarować keczupem, piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia mięsa.
  • Karkówkę podawać na ciepło wraz z upieczonymi pieczarkami i warzywami, przybrać gałązką natki pietruszki.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia mięsa ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące grzybów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Karkówkę pieczoną w miodzie ; Karkówkę pieczoną w szałwii ; Karkówkę pieczoną w warzywach ; Karkówkę pieczoną w ziołach

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]