JAJA FASZEROWANE SEREM FETA

Jaja
Składniki

  • 6 jajek
  • 10 dag sera feta
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • 3 łyżki posikanej natki pietruszki
  • pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, obrać ze skorupek, każde rozciąć wzdłuż na połowę, z rozciętych połówek wyjąć żółtka tak aby nie uszkodzić białek, odłożyć.
  • Cebulę obrać, drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Farsz; ser feta rozetrzeć widelcem z żółtkami ugotowanych jaj, dodać posiekaną cebulę, posiekaną paprykę oraz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, przyprawić pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku, wierzch jajek oprószyć pozostałą natką pietruszki.

Jaja

Jaja

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące papryki ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Jaja faszerowane pasztecikiem ; Jaja faszerowane pieczarkami ; Jaja faszerowane twarożkiem i żurawiną ; Jaja faszerowane warzywami ; Jaja faszerowane wędlinami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]