SER SMAŻONY W PANIERCE


Składniki

  • 3 krążki sera pleśniowego Camembert
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej

Składniki dodatkowe

  • gałązka natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Krążki sera (krążków nie przekrajać, zapobiegnie to rozlewaniu się sera w czasie smażenia) obtoczyć w rozkłóconych jajkach, następnie obtoczyć w bułce tartej, smażyć (od razu po opanierowaniu) na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
  • Ser podawać najlepiej od razu po usmażeniu przybrany gałązką natki pietruszki z pieczywem lub ziemniakami (znakomitym uzupełnieniem sera jest marynowana papryka oraz marynowane buraczki Zobacz Info Kulinarka).

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem ; Paprykę marynowaną z ogórkami i cebulą ; Buraczki w marynacie łagodnej

Kulinarek poleca; Marynaty ; Przetwory

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]