Składniki
- 3 krążki sera pleśniowego Camembert
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
Składniki dodatkowe
- gałązka natki pietruszki
Etapy przygotowania
- Krążki sera (krążków nie przekrajać, zapobiegnie to rozlewaniu się sera w czasie smażenia) obtoczyć w rozkłóconych jajkach, następnie obtoczyć w bułce tartej, smażyć (od razu po opanierowaniu) na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
- Ser podawać najlepiej od razu po usmażeniu przybrany gałązką natki pietruszki z pieczywem lub ziemniakami (znakomitym uzupełnieniem sera jest marynowana papryka oraz marynowane buraczki Zobacz Info Kulinarka).
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze oleju
Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem ; Paprykę marynowaną z ogórkami i cebulą ; Buraczki w marynacie łagodnej