KAPUSTA BIAŁA Z MARYNOWANĄ PAPRYKĄ W SOSIE WINEGRET


Składniki

  • 1 główka młodej białej kapusty
  • 1 słoik marynowanej papryki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek octu winnego
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • cukier, sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Kapustę Zobacz Info; Rady dotyczące kapusty, oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąb, opłukać, osuszyć, poszatkować, paprykę przełożyć na sito, osączyć z zalewy, pokroić w paski , cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • Sos; ocet utrzeć ze szczyptą cukru, soli i pieprzu, dodać oliwę i oregano, ubić trzepaczką na jednolity sos, następnie sos wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem.
  • Kapustę połączyć z papryką, polać przygotowanym sosem, wymieszać, odstawić do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące kapusty ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Paprykę marynowaną w ziołach ; Paprykę marynowaną w ziołach na ostro ; Paprykę marynowaną z czosnkiem

Kulinarek poleca; Kapustę białą w marynacie z rzeżuchą ; Kapustę biało czerwoną w sosie jogurtowym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]