Składniki
- 6 łyżek oliwy
- 9 łyżek wody mineralnej
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 2 łyżeczki płynnego miodu lipowego
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z wodą mineralną, musztardą, miodem, wymieszać, dodać koperek, do smaku sól i pieprz, przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty, doskonały do sałatki wiosennej
Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej
Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym