Składniki
- 10 łyżek oliwy
- 7 łyżek przegotowanej wody
- 3 łyżki musztardy miodowej
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki koperku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z wodą, musztardą, miodem i sokiem z cytryny, ubić trzepaczką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany koperek, wymieszać, odstawić do lodówki na około 10 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do sałatki wiosennej, doskonały do surówki z zielonej sałaty
Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące miodu ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze miodu
Kulinarek poleca; Sos musztardowy inaczej
Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym