LECZO Z PARÓWKAMI


Składniki

  • 1 średnia cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • 2 papryki żółte
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • 7 parówek
  • olej
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • tymianek
  • szczypior

Etapy przygotowania

  • Cukinię umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, paprykę umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z nasion i białych części, pokroić na kawałki, cebulę i czosnek obrać, posiekać w kostkę.
  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać kawałki cukinii i papryki, wszystko razem wymieszać i podsmażyć, dusić 10 minut na małym ogniu.
  • Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić na ćwiartki, dodać do duszonych warzyw.
  • Parówki obrać ze skórki, pokroić w plastry, osobno podsmażyć na oleju, dodać do duszonych warzyw, przyprawić sola, pieprzem, ostrą papryką, tymiankiem.
  • Podawać posypane posiekanym szczypiorem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Leczo z boczkiem ; Leczo z kiełbasą ; Leczo z kurczakiem ; Leczo z parówkami w sosie neapolitańskim ; Leczo z pieczarkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]