LECZO Z KIEŁBASĄ


Składniki

  • 4 pomidory
  • 4 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 30 dag kiełbasy
  • olej
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory umyć, pociąć w kostkę, cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, papryki umyć, oczyścić z nasion i białych części, pociąć w paski.
  • Na rozgrzanym oleju przesmażyć (zeszklić) cebulę, dodać pokrojoną paprykę i pomidory, posypać mieloną papryką, przyprawić solą i pieprzem, podlać wrzątkiem wody, całość dusić pod przykryciem około 20 minut.
  • Dodać pokrojoną kiełbasę, dusić dalej pod przykryciem około 10 minut.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Leczo z boczkiem ; Leczo z kurczakiem ; Leczo z parówkami ; Leczo z parówkami w sosie neapolitańskim ; Leczo z pieczarkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]