Składniki
- 4 pomidory
- 4 cebule
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 30 dag kiełbasy
- olej
- mielona słodka papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Pomidory umyć, pociąć w kostkę, cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, papryki umyć, oczyścić z nasion i białych części, pociąć w paski.
- Na rozgrzanym oleju przesmażyć (zeszklić) cebulę, dodać pokrojoną paprykę i pomidory, posypać mieloną papryką, przyprawić solą i pieprzem, podlać wrzątkiem wody, całość dusić pod przykryciem około 20 minut.
- Dodać pokrojoną kiełbasę, dusić dalej pod przykryciem około 10 minut.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju
Kulinarek poleca; Leczo z boczkiem ; Leczo z kurczakiem ; Leczo z parówkami ; Leczo z parówkami w sosie neapolitańskim ; Leczo z pieczarkami