Składniki
- 4 papryki czerwone
- 4 papryki zielone
- 4 cebule
- 8 parówek
- 2 sosy neapolitańskie w torebkach
- olej
- sól, pieprz, ostra papryka
- szczypior
Etapy przygotowania
- Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i białych części, drobno pociąć, cebulę obrać, posiekać w kostkę.
- Parówki obrać ze skórki, każdą pokroić na 4 części i z obu stron naciąć na krzyż, na głębokość około 2 cm (będą prezentować się dekoracyjnie).
- Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kawałki papryki, wszystko razem wymieszać i podsmażyć.
- Pokrojone parówki dodać do podsmażonych warzyw, dusić na małym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
- Przygotować sos według przepisu prezentowanego na torebce, dodać do papryki i parówek, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostra papryką.
- Podawać posypane posiekanym szczypiorem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju
Kulinarek poleca; Leczo z boczkiem ; Leczo z kiełbasą ; Leczo z kurczakiem ; Leczo z parówkami ; Leczo z pieczarkami