LECZO Z PARÓWKAMI W SOSIE NEAPOLITAŃSKIM


Składniki

  • 4 papryki czerwone
  • 4 papryki zielone
  • 4 cebule 
  • 8 parówek
  • 2 sosy neapolitańskie w torebkach
  • olej
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • szczypior

Etapy przygotowania

  • Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i białych części, drobno pociąć, cebulę obrać, posiekać w kostkę.
  • Parówki obrać ze skórki, każdą pokroić na 4 części i z obu stron naciąć na krzyż, na głębokość około 2 cm (będą prezentować się dekoracyjnie).
  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać kawałki papryki, wszystko razem wymieszać i podsmażyć.
  • Pokrojone parówki dodać do podsmażonych warzyw, dusić na małym ogniu 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • Przygotować sos według przepisu prezentowanego na torebce, dodać do papryki i parówek, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem, ostra papryką.
  • Podawać posypane posiekanym szczypiorem.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Leczo z boczkiem ; Leczo z kiełbasą ; Leczo z kurczakiem ; Leczo z parówkami ; Leczo z pieczarkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]