KARKÓWKA Z GRILLA W MARYNACIE KORZENNEJ


Składniki

  • 80 dag karkówki bez kości

Składniki marynaty

  • 12 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżeczki cynamonu
  • gałka muszkatołowa
  • sól

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na kotlety grubości 1 cm, każdy rozbić pięścią (do rozbicia mięsa nie należy używać tłuczka, mięso będzie za suche).
  • Marynata; oliwę połączyć z miodem, mieszając dodawać kolejno pozostałe składniki, przyprawić gałką muszkatołową i solą, odstawić pod przykryciem na około 5 minut.
  • Marynatą posmarować kotlety, w zakrytym naczyniu odstawić na noc do lodówki.
  • Kotlety grillować na ruszcie około 20 minut odwracając je w czasie grillowania 2 – 3 razy.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Karkówkę z grilla w marynacie miodowej ; Karkówkę z grilla w marynacie pikantnej ; Karkówkę z grilla w marynacie piwnej

Kulinarek poleca; Marynaty do mięs

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]