Składniki
-  1 wędzona makrela (o wadze ok. 30 dag)
 -  3 duże ziemniaki
 -  2 konserwowe ogórki
 -  1/2 czerwonej papryki
 -  1 łyżka kaparów
 -  3 łyżki majonezu
 -  2 łyżeczki curry
 -  sól, pieprz
 -  kilka gałązek koperku
 
Etapy przygotowania
-  Makrelę oczyścić, rozdrobnić, ziemniaki obrać, opłukać, ugotować Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw, osaczyć, wystudzić, ogórki i kapary osączyć z zalewy, drobno posiekać, paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać.
 -  Ugotowane ziemniaki ugnieść z majonezem i curry, dodać rozdrobniona makrelę, posiekane ogórki, posiekane kapary, posiekaną paprykę, przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać.
 -  Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym koperkiem.
 
Info Kulinarka
Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziemniaków ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Przetwory