Składniki
- 2 puszki rozdrobnionego tuńczyka
- 15 dag białego sera
- 3 kwaszone ogórki
- 1 pęczek dymki ze szczypiorem
- 2 łyżki majonezu
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Tuńczyka osaczyć z zalewy, połączyć z serem, całość rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane ogórki, posiekaną dymkę, majonez, kilka kropel soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać drobno posiekanym szczypiorem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera
Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z warzywami
Kulinarek poleca; Ogórki kwaszone ; Przetwory