Składniki
- 1 wędzona makrela (o wadze ok. 30 dag)
- 3 duże ziemniaki
- 2 konserwowe ogórki
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka kaparów
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki curry
- sól, pieprz
- kilka gałązek koperku
Etapy przygotowania
- Makrelę oczyścić, rozdrobnić, ziemniaki obrać, opłukać, ugotować Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw, osaczyć, wystudzić, ogórki i kapary osączyć z zalewy, drobno posiekać, paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać.
- Ugotowane ziemniaki ugnieść z majonezem i curry, dodać rozdrobniona makrelę, posiekane ogórki, posiekane kapary, posiekaną paprykę, przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym koperkiem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziemniaków ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Przetwory