PASTA RYBNA Z WARZYWAMI


Składniki

  • 1 wędzona makrela (o wadze ok. 30 dag)
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 konserwowe ogórki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka kaparów
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek koperku

Etapy przygotowania

  • Makrelę oczyścić, rozdrobnić, ziemniaki obrać, opłukać, ugotować Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania warzyw, osaczyć, wystudzić, ogórki i kapary osączyć z zalewy, drobno posiekać, paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać.
  • Ugotowane ziemniaki ugnieść z majonezem i curry, dodać rozdrobniona makrelę, posiekane ogórki, posiekane kapary, posiekaną paprykę, przyprawić solą i sporą ilością pieprzu, dokładnie wymieszać.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym koperkiem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania warzyw ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziemniaków ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Przetwory

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]