Składniki
- 1 wędzona makrela (o wadze ok. 30 dag)
- 20 dag białego sera
- 1/2 pęczka dymki ze szczypiorem
- 2 łyżki majonezu
- mielona słodka papryka
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Makrelę obrać ze skóry, dokładnie oczyścić z ości, rozdrobnić, ser rozgnieść widelcem, dymki ze szczypiorem oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać.
- Rozgnieciony twaróg połączyć z rozdrobnioną makrelą, dodać majonez, posiekane dymki z posiekanym szczypiorem (część szczypioru pozostawić do dekoracji), przyprawić solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, dokładnie wymieszać.
- Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorem.
Info Kulinarka
Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera
Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z warzywami