PASTA RYBNA Z SEREM


Składniki

  • 1 wędzona makrela (o wadze ok. 30 dag)
  • 20 dag białego sera
  • 1/2 pęczka dymki ze szczypiorem
  • 2 łyżki majonezu
  • mielona słodka papryka
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Makrelę obrać ze skóry, dokładnie oczyścić z ości, rozdrobnić, ser rozgnieść widelcem, dymki ze szczypiorem oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Rozgnieciony twaróg połączyć z rozdrobnioną makrelą, dodać majonez, posiekane dymki z posiekanym szczypiorem (część szczypioru pozostawić do dekoracji), przyprawić solą, pieprzem i mieloną słodką papryką, dokładnie wymieszać.
  • Pastę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekanym szczypiorem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita na kolację do kanapek i przekąsek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące sera

Kulinarek poleca; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z serem inaczej ; Pastę rybną z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]