SMALEC

Logo

Do niedawna był uznawany jako niezdrowy i nie był w zainteresowaniu kulinarnym. Od pewnego czasu ten plebejski smakołyk wrócił do łask. Dzisiaj to hit wśród przekąsek serwowanych na wielu przyjęciach i podawany w wielu dobrych restauracjach jako eleganckie “czekadełko“. Chodź jest bardzo kaloryczny, to jedzony rzadko i z umiarem z pewnością nikomu nie zaszkodzi. Powszechnie wiadomym też jest, że kanapka chleba z dobrym smalcem i plasterkiem kwaszonego lub konserwowego ogórka jest po prostu pyszna.

Warto za tym poznać kilka przepisów na dobry smalec.


Info Kulinarka

Kubek dobrego smalcu podany z pieczywem to znakomity dodatek do dobrego piwa

Znakomitym dodatkiem do dobrego smalcu  jest ogórek kwaszony i konserwowy

Kulinarek poleca; Ogórki kwaszone ; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Ogórki małosolne z chrzanem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]