Składniki
- 60 dag słoniny
- 30 dag kiełbasy jałowcowej
- 2 duże cebule
- pieprz ziołowy
- majeranek
- sól
Etapy przygotowania
- Słoninę pokroić w kostkę i wytopić na patelni nie rumieniąc.
- Cebulę obrać, posiekać, dodać do wytopionego tłuszczu, kiedy cebula lekko się zazłoci ale nie zarumieni, do tłuszczu dodać obraną ze skórki, pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, do smaku pieprz, majeranek i sól, przemieszać, smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu, lekko przestudzić, przelać do kamionkowych garnuszków, odstawić do zastygnięcia.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Smalec ; Smalec aromatyczny ; Smalec grzybowy ; Smalec staropolski