SMALEC Z WĘDZONKĄ


Składniki

  • 60 dag słoniny
  • 30 dag kiełbasy jałowcowej
  • 2 duże cebule
  • pieprz ziołowy
  • majeranek
  • sól

Etapy przygotowania

  • Słoninę pokroić w kostkę i wytopić na patelni nie rumieniąc.
  • Cebulę obrać, posiekać, dodać do wytopionego tłuszczu, kiedy cebula lekko się zazłoci ale nie zarumieni, do tłuszczu dodać obraną ze skórki, pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę, do smaku pieprz, majeranek i sól, przemieszać, smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu, lekko przestudzić, przelać do kamionkowych garnuszków, odstawić do zastygnięcia.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Smalec ; Smalec aromatyczny ; Smalec grzybowy ; Smalec staropolski

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]