SAŁATKA RYŻOWA Z SEREM


Składniki

  • 2 woreczki ryżu parboiled
  • 2 puszki kukurydzy
  • 3 pory
  • 5 jajek
  • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • 30 dag szynki w kawałku
  • 12 łyżek majonezu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Ryż ugotować na półtwardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania ryżu, osączyć, ostudzić.
  • Kukurydzę osączyć z zalewy, pory umyć, oczyścić, pokroić w krążki, jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania jajek, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w małą kostkę, ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szynkę pokroić na zapałkę.
  • Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki, na 3 - 4 godziny.
  • Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać, odstawić.
  • Przed podaniem sałatkę przełożyć do miski, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.


Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące ryżu ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Sałatkę ryżową z parówkami ; Sałatkę ryżową z szynką

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]