MIESZKI Z SZYNKI FASZEROWANE SAŁATKĄ JAJECZNĄ


Składniki

  • 8 dużych plastrów wędzonej szynki (najlepiej okrągłej)
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 6 jajek
  • 2 łyżki chrzanu (chrzan na kwasku ze słoiczka)
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Składniki dodatkowe

  • kilka gałązek koperku

Etapy przygotowania

  • Szczypiorek opłukać osuszyć, odłożyć 8 długich liści szczypiorku do wiązania mieszków, pozostały szczypiorek drobno posiekać, koperek opłukać, osuszyć, odłożyć.
  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania jajek, ugotowane wystudzić obrać ze skorupek, posiekać w drobną kostkę.
  • Sałatka; posiekane jajka połączyć z chrzanem i majonezem, dodać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Porcje sałatki ułożyć na środku każdego plastra szynki, z plastrów szynki utworzyć (uformować) mieszki, każdy mieszek związać liściem odłożonego szczypiorku.
  • Mieszki ułożyć na półmisku, udekorować gałązkami koperku.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Roladki z szynki ; Roladki z szynki w sosie ogórkowym ; Roladki z sałaty

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]