Składniki
- 20 dag twarogu
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 pomidory
- 6 liści sałaty
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, dwa zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, jedno pokroić na cząstki.
- Twaróg wymieszać z tartymi jajkami, majonezem, posiekanym szczypiorkiem (część szczypiorku pozostawić do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem.
- Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.
- Liście sałaty oczyścić, odciąć zgrubiałe końce, umyć, osuszyć, osuszone liście posmarować masę serową, zawinąć w ciasne ruloniki (roladki).
- Roladki ułożyć na półmisku, udekorować cząstkami jajka i cząstkami pomidorów, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące sałaty ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Roladki z szynki ; Roladki z szynki w sosie ogórkowym