ROLADKI Z SAŁATY


Składniki

  • 20 dag twarogu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 pomidory
  • 6 liści sałaty
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, dwa zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, jedno pokroić na cząstki.
  • Twaróg wymieszać z tartymi jajkami, majonezem, posiekanym szczypiorkiem (część szczypiorku pozostawić do dekoracji), przyprawić solą i pieprzem.
  • Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na cząstki.
  • Liście sałaty oczyścić, odciąć zgrubiałe końce, umyć, osuszyć, osuszone liście posmarować masę serową, zawinąć w ciasne ruloniki (roladki).
  • Roladki ułożyć na półmisku, udekorować cząstkami jajka i cząstkami pomidorów, posypać posiekanym szczypiorkiem.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące sałaty ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Roladki z szynki ; Roladki z szynki w sosie ogórkowym

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]