SAŁATKA MEKSYKAŃSKA

Sałatka (OneDrive)
Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule czerwone
  • 3 pomidory
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka keczupu
  • kilka kropel tabasco
  • szczypta chili
  • sól, bazylia, oregano

Etapy przygotowania

  • Fasolkę i kukurydzę osączyć z zalewy, papryki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie, krótkie paski, cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, pomidory umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe cząstki, ogórki pokroić w kostkę, wszystkie składniki połączyć i przemieszać.
  • Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać, odstawić.
  • Sos; oliwę wymieszać z octem i keczupem, dodać kilka kropel tabasco (dodano 4 krople), szczyptę chili, przyprawić solą, bazylią i oregano, wymieszać.
  • Sałatkę przełożyć do salaterki, polać sosem, przemieszać, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki, odstawić do lodówki na 30 minut.

Sałatka (OneDrive)

Sałatka (OneDrive)

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]