GRZYBKI DUSZONE W ŚMIETANIE

Grzybki
Składniki

  • 80 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybki) 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka bulionu grzybowego
  • 1 listek laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Grzyby Zobacz Info; Rady dotyczące grzybów oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki.
  • Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem.
  • Do zeszklonej cebuli i czosnku dodać pokrojone grzyby, smażyć aż puszczą sok, wlać bulion grzybowy, dodać listek laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, dusić pod przykryciem 15 minut, przyprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, dusić pod przykryciem około 5 minut Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania.
  • Grzybki podawać na gorąco z pieczywem.

 

Grzybki

 

Grzybki


Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące grzybów ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Grzybki duszone w śmietanie inaczej ; Grzybki duszone z papryką ; Pieczarki z warzywami duszone w śmietanie

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]