Składniki
-  50 dag wątróbki cielęcej lub wieprzowej
 -  2 cebule
 -  2 winne jabłka
 -  2 łyżki mąki
 -  2 łyżki koniaku
 -  2 łyżki masła
 -  olej
 -  sól, pieprz
 -  kilka gałązek natki pietruszki
 
Etapy przygotowania
-  Wątróbkę oczyścić z błony, opłukać, osuszyć, pokroić w plastry grubości około 2 cm, obtoczyć w mące (część mąki pozostawić do oprószenia cebuli), smażyć na rozgrzanym oleju po 2 – 3 minuty z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.
 -  Cebulę obrać, pokroić w plasterki, plasterki podzielić na kółka, oprószyć mąką, rozgrzać olej, usmażyć na złocisty kolor, usmażoną cebulę osączyć z oleju, odstawić w cieple miejsce.
 -  Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na plasterki (krążki), obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym maśle, skropić koniakiem, odstawić w ciepłe miejsce.
 -  Wątróbkę podawać na ciepło obłożoną jabłkami i cebulą, przybrać gałązką natki pietruszki.
 
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące jabłek ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze oleju
Kulinarek poleca; Wątróbkę duszoną z jabłkami i cebulą ; Wątróbka smażona z winogronem i cebulą