KAPUSTA CZERWONA Z MARCHEWKĄ


Składniki

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 4 duże marchewki
  • 2 duże jabłka
  • 3 łyżki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1/2 cytryny
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać przekroić na połowę, wyciąć głąby, drobno poszatkować.
  • Marchewki obrać, opłukać, osuszyć, zetrzeć na tarce do dużych oczkach.
  • Jabłka obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • Sos; majonez rozmieszać z jogurtem, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, odstawić.
  • Kapustę połączyć z marchewką i jabłkiem, przemieszać, polać sosem, ponownie przemieszać, odstawić do lodówki na około 20 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienita do mięs pieczonych i pieczonego drobiu

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące kapusty ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Kapustę biało czerwoną w sosie jogurtowym ; Kapustę czerwoną z jabłkiem ; Kapustę czerwoną z ogórkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]