SOS POMIDOROWY


Składniki

  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
  • Na rozgrzanym oleju, zeszklić razem cebulę i czosnek, dodać pomidory wraz z zalewą, przyprawić solą i pieprzem, przemieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.
  • Dodać posiekaną bazylię, zmiksować na gładki sos.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do klopsików, znakomity do pierogów, doskonały do smażonych ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy na ostro

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]