SOS POMIDOROWY


Składniki

  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz, cukier

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać, posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Na rozgrzanym maśle zeszklić razem cebulę i czosnek, dodać zmiksowane wraz z zalewą pomidory, przemieszać, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.
  • Dodać posiekany szczypiorek i koperek, przemieszać.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do klopsików, znakomity do pierogów, doskonały do smażonych ryb

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy na ostro

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]