Składniki
- 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
- 4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól, pieprz, cukier
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać, posiekać, czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
- Na rozgrzanym maśle zeszklić razem cebulę i czosnek, dodać zmiksowane wraz z zalewą pomidory, przemieszać, przyprawić solą, pieprzem i cukrem, dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut.
- Dodać posiekany szczypiorek i koperek, przemieszać.
Info Kulinarka
Wyśmienity do klopsików, znakomity do pierogów, doskonały do smażonych ryb
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy inaczej ; Sos pomidorowy na ostro