MARYNATA MIODOWA Z CZOSNKIEM


Składniki

  • 8 łyżek płynnego miodu
  • 6 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 3 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, posiekać.
  • Miód połączyć z oliwą, dodać keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do kurczaka, karkówki, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z cytryną ; Marynatę miodową z musztardą

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]