Składniki
- 8 łyżek płynnego miodu
- 6 łyżek oliwy ekstra vergin
- 3 łyżki pikantnego keczupu
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryczka chili
Etapy przygotowania
- Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, papryczkę chili umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, posiekać.
- Miód połączyć z oliwą, dodać keczup, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną papryczkę chili, wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do kurczaka, karkówki, szynki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z cytryną ; Marynatę miodową z musztardą