MARYNATA MIODOWA Z MUSZTARDĄ

   
Składniki

  • 4 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 ząbki czosnku
  • 50 ml czystej wódki

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Miód połączyć z musztardą i wódką, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 – 10 minut.

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z czosnkiem ; Marynatę miodową z cytryną

Kulinarek poleca; Karkówkę pieczoną w miodzie

 

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]