Składniki
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżka musztardy
- 4 ząbki czosnku
- 50 ml czystej wódki
Etapy przygotowania
- Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
- Miód połączyć z musztardą i wódką, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 – 10 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do karkówki, szynki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z czosnkiem ; Marynatę miodową z cytryną
Kulinarek poleca; Karkówkę pieczoną w miodzie