Składniki
- 8 łyżek płynnego miodu
- 5 łyżek sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 dużej cytryny
- mielona ostra papryka
Etapy przygotowania
- Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki.
- Miód połączyć z sosem sojowym, dodać pokrojony czosnek, sok wyciśnięty z cytryny, szczyptę ostrej papryki, wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do kurczaka, karkówki, szynki i żeberek
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z czosnkiem ; Marynatę miodową z musztardą