MARYNATA MIODOWA Z CYTRYNĄ


Składniki

  • 8 łyżek płynnego miodu
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 dużej cytryny
  • mielona ostra papryka

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki.
  • Miód połączyć z sosem sojowym, dodać pokrojony czosnek, sok wyciśnięty z cytryny, szczyptę ostrej papryki, wszystko razem dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do kurczaka, karkówki, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Marynatę miodową z keczupem ; Marynatę miodową z czosnkiem ; Marynatę miodową z musztardą

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]