HAMBURGERY Z GRILLA


Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa z karkówki
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki posiekanej bazylii
  • 4 łyżeczki tartej bułki
  • sól, pieprz, mielona ostra papryka
  • olej

Etapy przygotowania

  • Cebulę i czosnek obrać, posiekać, paprykę umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski i posiekać.
  • Mięso połączyć z posiekaną cebulą, czosnkiem i papryką, wbić jajka, dodać musztardę, bazylię, tartą bułkę, przyprawić mieloną ostrą papryką, solą i pieprzem, wyrobić masę mięsną.
  • Z masy mięsnej uformować płaskie, owalne kotlety, z każdej strony posmarować je olejem i ułożyć na aluminiowej tacy.
  • Kotlety grillować na mocno rozgrzanym grillu około 15 minut, od czasu do czasu je odwracając.
  • Hamburgery podawać wraz z sosem czosnkowym.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Hamburgery z grilla inaczej ; Sos czosnkowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]