HAMBURGERY Z GRILLA

Hamburgery
Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa drobiowego 
  • 30 dag mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • sól, pieprz

Składniki dodatkowe

  • olej

Etapy przygotowania

  • Mięso drobiowe wymieszać z mięsem wieprzowym, do mięsa dodać obraną drobno posiekaną cebulę, szczypiorek, natkę pietruszki, mąkę, tartą bułkę, śmietanę, wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić masę mięsną (jeśli będzie za rzadka dodać więcej tartej bułki).
  • Z masy mięsnej uformować płaskie, owalne kotlety, z każdej strony posmarować je olejem.
  • Kotlety grillować po około 3 minuty z każdej strony.
  • Hamburgery podawać wraz z sosem czosnkowym.

 Hamburgery

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące grillowania ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Hamburgery z grilla inaczej ; Sos czosnkowy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]