ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z SZYNKĄ I SEREM


Składniki

  • 80 dag filetów z indyka
  • 4 plastry wędzonej szynki
  • 4 plastry sera ementaler
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 1 jajko
  • 0,5 l oleju do głębokiego smażenia
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Etapy przygotowania

  • Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć wzdłuż na 4 plastry, każdy delikatnie rozbić dłonią, oprószyć solą i pieprzem.
  • Na każdym plastrze mięsa ułożyć plaster szynki, posmarować musztardą, położyć plaster sera, każdy zawinąć w rulonik ( jeżeli trzeba ruloniki spiąć wykałaczką).
  • Zwinięte roladki panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażyć w głębokim oleju około 10 minut, wyjąć z oleju, ułożyć na papierowym ręczniku aby odsączyć nadmiar tłuszczu, można też; panierowane roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
  • Roladki podawać na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Roladki z piersi indyka w porzeczkach

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]