SCHAB PIECZONY W ZIOŁACH

Schab
Składniki

  • 2 kg schabu bez kości
  • 4 ząbki czosnku
  • 12 łyżek oleju
  • 3 łyżeczki tymianku
  • 3 łyżeczki rozmarynu
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól zmiękczająca mięso
  • pieprz kolorowy

Etapy przygotowania

  • Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą, 1 ząbek czosnku obrać, pokroić wzdłuż na kilka części.
  • W górnej części mięso nakłuć ostrym nożem, w powstałe kieszonki mocno wcisnąć pokrojony czosnek.
  • Marynata; olej wymieszać z tymiankiem, rozmarynem, 3 ząbkami czosnku przeciśniętego przez praskę, marynatą ze wszystkich stron wysmarować mięso, posypać przyprawą i grubo mielonym pieprzem, mięso w zakrytym naczyniu wstawić na całą noc do lodówki.
  • Po wyjęciu mięsa z marynaty, włożyć je do rękawa pieczeniowego, rękaw od góry nakłuć i ułożyć w brytfance.
  • Piec przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni C, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do około 190 stopni C, piec dalej przez około 60 minut Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
  • Po wyjęciu z piekarnika mięso można wyjąć z rękawa pokroić w grube plastry i podawać na gorąco lub też można je pozostawić w rękawie do ostygnięcia i podawać na zimno.

 

Schab

 

Schab

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Schab pieczony w ziołach inaczej ; Schab w galarecie faszerowany sałatką jajeczną z chrzanem

PROMOCJA [Promuj się w Kulinarku Więcej…]

Receptury Kulinarka

 

 

Promuj i Reklamuj się w Kulinarku

To może być Twoje miejsce

Więcej…..