Składniki
- 12 łyżek oliwy ekstra vergin
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki suszonego tymianku
- 3 łyżeczki suszonego rozmarynu
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem, całość dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do pieczonej karkówki i pieczonego schabu
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę ziołową ; Marynatę ziołową z koperkiem
Kulinarek poleca; Karkówkę pieczoną w ziołach ; Schab pieczony w ziołach